Hiekoitussepelillä hyvää sadoille junioreille
4.6.2019 14:39 Uutiset / Pääsivusto

Hiekoitussepelillä hyvää sadoille junioreille

Hiekoitussepelillä hyvää sadoille junioreille

H. Ojanperä Ky:n Koura-autojen hiekoitussepelikampanja tuotti talven aikana paitsi hyvää mieltä monelle myös merkittävän taloudellisen tuen JYP-juniorien toimintaan.

Yrittäjä Harri Ojanperän ideoima ja ystäviensä kanssa toteuttama kampanja tuotti hiekoitussepeliämpärien ja –säkkien myynnillä 10.000 euron lahjoituspotin, jonka Ojanperä ja JYPin ykkösjoukkueen kanadalaisvahvistus Eric Perrin lahjoittivat junioreille 8.3.2019 pelatussa liigaottelussa JYP - Kärpät.

JYP-juniorien toiminnanjohtaja Lauri Karhunen kertoo, että lahjoitusvaroista osa käytetään juniorien paitasarjaan, osalla hankitaan lainavarusteita korttelikiekkoon. Karhusen mielestä koko sepelikampanja oli oiva esimerkki seuran ja yritysten välisestä yhteistyöstä.

- Sekä juniorit että yritys saivat paljon myönteistä julkisuutta. Varmasti kampanja saa seuraajia, joskaan ihan jokapäiväistä tällainen hyväntekeväisyys ei ole. Yleensä yrityslahjoitukset pysähtyvät muutamaan tuhanteen euroon, Karhunen pohtii.

- Harri Ojanperän esimerkki toivottavasti kannustaa myös muita yrityksiä vastaavanlaisiin kampanjoihin. Me mielellämme tuemme kampanjoita ja päästämme yritykset toimintaan mukaan.

Harri Ojanperä kertoo, että ihan helppoa ei ollut motivoida esimerkiksi nuorempaa yrittäjäpolvea kampanjaan mukaan. Hän ja saman ikäluokan ystävät huomasivat mahdollisuuden auttaa ja sepelikampanja onnistui hyvin.

- Joskus joutui vähän selittelemään, miksi esimerkiksi Kuopiossa tai Raumalla osallistuttaisiin kampanjaan, joka tukee jyppinuoria. Kaikki me ollaan kuitenkin samassa veneessä, lätkässä ja liikenteessä, muistuttaa Ojanperä.

Harri haluaa kiittää jokaista kampanjaan osallistunutta: sekä yrityksiä että sepeliämpärin ostaneita yksityisiä tuesta.

Koura-autojen hiekoitussepelikampanja huomattiin ja siihen osallistuttiin paitsi Jyväskylässä myös muissa kiekkokaupungeissa. Ensimmäiset Jyväskylän ulkopuolelle menneet ämpärit matkasivat 09 JYP -junnuja kuljettaneen Viitasaaren Tilausliikenteen matkassa Valkealan jäähallille Kouvolaan.

Junnut olivat innoissaan, kun pääsivät matkustamaan samassa bussissa, jolla liigajoukkue matkustaa. Linja-autonkuljettaja Seppo Hämäläinen kertoi junnuille, missä kukin liigapelaaja istuu pelimatkoilla. Määränpäässä sepeliämpärit jaettiin SKAL:n avustamana Jakokuljetukselle, Puutavarakuljettaja Rahikalle sekä Lappeenrantaan.

Millpointin Janne Joutsenen ostama ämpärikuljetus matkasi liigabussin matkassa Raumalle, jossa SKAL oli myös avustamassa, niin että sepeliämpärit saatiin lahjoitettua vanhuksille. Kolmas,A-Vakuutusyhtiön ostama ämpärierä meni Kuopioon liigabussin matkassa.

Keuruulla toimivan SK-Lisäavun yrittäjä Sakari Kouhia toimitti veloituksetta kaksi rekkakuormallista sepeliämpäreitä ja suursäkkejä. Toisen kuormista osti Kuopiolainen Kuormaväline Oy:n Matti Svensk ja toisen ruoveteläinen Kone- ja kuljetus Leinonen Oy:n yrittäjä Saku Leinonen.

Tappara-ikoni Timo ”Juti”Jutila innostui tempauksesta ja kävi puolisonsa Satun kanssa Jyväskeskuksessa järjestetyssä kampanjatilaisuudessa mainostamassa lajiaan ja sepelikampanjan kohdetta, juniorikiekkoa. Jyväskeskuksen yrittäjät lahjoittivat asiakkailleen joulun alla 150 hiekoitussepeliämpäriä.

Ensimmäisen kerran Juti törmäsi Ojanperän sepeliämpäriin Tampereen jäähallissa tilaisuudessa, jossa hänen pelipaitansa nostettiin hallin kattoon. Tapahtuman jälkeisessä iltajuhlassa Kalervo Kummola nousi ylös ja kehotti vuoden 1995 maailmanmestareita, että ”pannaas pojat nimet tuohon ämpäriin”. Liikenneasema Patalahden yrittäjä Elina Junnola kierteli ämpärin kanssa keräämässä pelaajien nimikirjoituksia. Nyt siitä löytyy Jutin ja Kummolan nimmareiden lisäksi mm. Jari Kurrin, Teppo Nummisen, Janne Ojasen, Janne Niinimaan ja Curt Lindströmin nimet.

Myöhemmin nimensä ämpäriin kirjoitti rallin nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen, joka keksi myös ämpärikampanjan tunnuslauseen ”Luistele jäällä, älä liikenteessä.

- Kun juhlatilaisuudessa ämpäriin oli saatu pelaajien nimikirjoituksia paikallisen Maanrakennus Kivistön yrittäjä Lars Kivistö tarjosi ämpäristä tuhat euroa. Hänen yrityksensä on jypistä lähtöisin olevan Valtteri Kemiläisen kummiyritys. En silloin vielä luopunut ämpäristä, mutta myöhemmin Kivistö on maksanuttonnin ilman vastinetta. Hänen toiveensa mukaisesti ämpäri myydään jossain sopivassa hyväntekeväisyystilaisuudessa hyvään hintaan – tietenkin Jypin junioreiden hyväksi, Harri lupaa.

Ojanperä luettelee kampanjassa mukana olleita ystäviään. Jukka Jääskeläinen Ky Leivonmäeltä lahjoitti hiekoitussepelit, J. Kärkkäinen antoi kampanjaan 500 ämpäriä, Viitasaaren Tilausliikenne Oy maksoi ämpäreiden tarrat ja kuljetti 09 -junnut ämpäreineen pelireissulle tuottaen heille ikimuistoisen matkan. Keuruulainen SK-Lisäapu Oy Sakari Kouhia kuljetti veloituksetta kaksi rekkakuormallista sepelisäkkejä ja -ämpäreitä, Kuopioon ja Tampereelle. Kopioteam Oy lahjoitti tulosteita ja Media M1 Tuomo Aartolahti ammattitaitoaan kampanjan hyväksi. 4M ja Harri Hämäläinen lahjoitti painotuotteita. Rivitalorakentaja Jari Niskavaara osti 50 ämpäriä lahjoitettavaksi asiakkailleen ja samoin teki kiinteistönvälitys LKV Savolin Oy.

- Lista voisi venyä vaikka miten pitkälle, mutta vielä kiitoksen on ansainnut Renlundin Tuomo, joka on auttanut minua kaikissa käytännönjärjestelyissä. Iso kiitos kaikille.

Harri Ojanperä kertoo saaneensa 1997 silloisilta liigapelaajilta merkittävää tukea oman ja perheensä elämään, kun perheen äiti menehtyi ja Harri jäi neljän alaikäisen lapsen yksinhuoltajaksi ja kahden firman pyörittäjäksi. Se merkiksi Harrille paljon, siitä vielä iso kiitos koko sydämestä Jypin silloiselle joukkueelle ja Pentti Mikkilälle.

- Nyt on tullut aika maksaa takaisin. Kiekko on pudonnut jäähän. Tästä on jonkun toisen helppo jatkaa ja laittaa hyvä kiertämään.

Hän toivoo, että yrittäjät arvostaisivat juniorityötä ja panisivat itsensä likoon junnujen tukemiseksi – se on lahjoitus tulevaisuudelle.

JYP-junioreissa harrastaa jääkiekkoa noin 650 kouluikäistä nuorta.


   
Lisää uutisia
JYP B2
«  Heinäkuu   »